utorok 4. januára 2011

Ako som chceu IKEU vyuzit

Naspäť k vianočným darom a ich baleniu. Tento rok som na to išla aspoň trochu zodpovedne a rozhodla som sa začať, respektíve premyslieť si to, už 23. Decembra, prirodzene. Vlastne som väčšinu času surfovala po internetoch a hľadala nejaku inšpiráciu.
Ďalším krokom bolo skúmanie domácich prostriedkov, ktoré by sa dali zneužiť. A tu to bolo:



Zázrak z IKEI, ktorý som kúpila za účelom výroby kúlerských aksesoárov. (len pre poriadok- počet vyrobených kúlerských aksesoárov- NULA, počet vyrobených odporných aksesoárov- tiež NULA) Každopádne jedná sa o plastové korálky (od Natálky), ktoré sa zažehlia cez voskový papier a v ideálnom prípade ostanú pospolu naveky.


Idea bola vytvoriť mojej dobrej sestre jej meno a nejako ho pripevniť na dar- mala som pre ňu knihu. Tak som sa pustila do písania jej mena a zároveň som želala bolestivú a pomalú smrť na pohlavné choroby tomu, kto vymyslel, že všetky farby budú spolu v jednej nádobe. Drbnutý nápad! Jediné, čo mi pomohlo pokračovať v tejto vysoko otravnej činnosti bolo PIVO. Výsledok snaženia:




Žehlenie som si nechala na ďalší deň, kedy som sa dozvedela, že celá moja dobrá rodina odo mňa očakáva, že im zabalím darčeky. Pustila som sa teda do prvotného balenia. (mať všetko aspoň v nejakom papieri a potom postupne dokončovať) Sestrina kniha teda dostala takýto prvotný obal a bola ponechaná svojmu ďalšiemu osudu.




Niekedy v tejto dobe nastal prvý pokus o zažehlenie písmen. Neúspešne. V panike, že to proste nefunguje a kúpila som si úplnú pičovinu (druhá verzia bola, že som nejakým zázrakom stihla pokaziť žehličku), som sa rozhodla tam proste NIEČO dať.




Nuž, nuda, ale čo sa dá robiť. Každopádne som nevzdala svoj boj o vytvorenie nejakých tých písmen. Neskôr som pod dohľadom mojej dobrej matky zistila, že som mala žehličku zle zastrčenú v zástrčke. A inak všetko funguje ako má. Ponechaná svojmu osudu so zbytočnými písmenami, som sa rozhodla využiť aspoň to hlúpe K na dar pre sestru od rodičov. 




Jednoduchá kombinácia dvoch baliacich papierov a striebornej mašle  sa nakoniec ukázala ako dobrá voľba. Určite lepšia ako snažiť sa na jednu malú knížočku (hodnotná literatúra btw.) natrepať celé a prehnane farebné meno. Len tak mimochodom, pôvodne som chcela použiť žlté K, ale odpadla mu nožička. Ech, bodaj by to parom vzal!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára